ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗНАЧЕННЯ ОЦІНКИ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.53920/ES-2023-1-20

Ключові слова:

значення, оцінка, стратегічне планування, зовнішньоекономічна діяльність

Анотація

Досліджено теоретичні аспекти значення оцінки стратегічного планування зовнішньоекономічної діяльності.

Стратегічне планування зовнішньоекономічної діяльності – це сукупність управлінських рішень і заходів, що визначають довгострокову практику компаній. Ця концепція включає сканування внутрішнього та зовнішнього середовища, формулювання стратегії, реалізацію стратегії та оцінку та контроль результатів. Таким чином, стратегічне планування наголошує на моніторингу та оцінці зовнішніх можливостей і загроз у контексті сильних і слабких сторін компанії. Стратегічне планування, відоме як бізнес-політика, включає основні фази концепцій, а також формулювання та реалізацію стратегії.

На додаток до вище сказаного, ще одна мета стратегічного планування полягає в тому, щоб охопити предмети, що визначають нові технології як підтримку прийняття рішень у стратегічному управлінні. Системи підтримки прийняття рішень – це інтерактивні програмні системи, які аналізують великі обсяги даних і використовуються для прийняття різноманітних бізнес-рішень. Прийнятні напрями досліджень можуть відрізнятися, включно з менеджментом, бізнес-інформатикою, цифровими трансформаціями бізнесу, бізнес-економікою, економетрикою, теорією прийняття рішень, оперативним менеджментом, управлінням базами даних тощо.

Стратегічне планування зовнішньоекономічної діяльності є важливим процесом у підготовці до виконання місії вашої організації. Ефективний процес стратегічного планування зовнішньоекономічної діяльності забезпечує основу для прийняття рішень щодо розподілу організаційних ресурсів, вирішення проблем і використання можливостей, які виникають на цьому шляху. Таким чином, можемо стверджувати, що цей план є організаційним процесом і має визначити стратегію або напрям для прийняття рішень щодо, наприклад, розподілу ресурсів, бізнес-стратегії або можливого альтернативного напряму розвитку бізнесу.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

31.03.2023

Як цитувати

КУЛІШ , Д. В. (2023). ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗНАЧЕННЯ ОЦІНКИ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Economic Synergy, (1), 281–293. https://doi.org/10.53920/ES-2023-1-20

Номер

Розділ

Подання