ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР: ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ

Автор(и)

  • Інна Валеріївна ЯКУШКО

DOI:

https://doi.org/10.53920/ES-2022-4-17

Ключові слова:

простір, економічний простір, економічна система, національна економіка, економічний суб’єкт, інформація

Анотація

У статті з’ясовано, що розвиток економічних систем відбувається у складній системі впливу різних факторів на їх функціонування. Зазначено, що економічні системи мають міцні зв’язки з іншими суспільними системами, а тому частково залежать і від їх функціонування. Така взаємодія між окресленими системами суспільства відбувається за допомогою обміну ресурсами.

У роботі зауважено, що інформація є невід’ємною складовою розвитку економічних систем різних рівнів, одним із найголовніших ресурсів для забезпечення їх подальшого розвитку. Фактично всі господарські відносини пов’язані з обігом інформаційних ресурсів. Встановлено, що і якість управління такими ресурсами є важливою компонентою забезпечення ефективного розвитку економічних систем.

У статті розглянуто теоретичні питання формування і функціонування інформаційного простору в економічних системах. Основну увагу було приділено конкретизації сутності такого простору. Це було реалізовано на основі виокремлення та аналізу сформованих у науковій літературі підходів до конкретизації його змісту.

На основі отриманої інформації було проведено дослідження інформаційного простору економічних систем, визначено специфічні ознаки такого простору та конкретизовано його сутність. Також розглянуто теоретичні положення зазначеного простору з конкретизацією його структури та ролі у функціонуванні економічних систем.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

27.12.2022

Як цитувати

ЯКУШКО, І. В. . (2022). ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР: ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ. Economic Synergy, (4), 225–238. https://doi.org/10.53920/ES-2022-4-17

Номер

Розділ

Подання