ЗАСАДИ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ В СИСТЕМІ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ

Автор(и)

  • Сергій КАЛІНІЧЕНКО
  • Ірина КРУПІЦА
  • Оксана БАЙРАЧНА
  • Андрій ГРІБІНИК

DOI:

https://doi.org/10.53920/ES-2022-1;2-8

Ключові слова:

контроль, управління, функція, туроператор, рішення

Анотація

Передумови сприятливого розвитку бізнесу, встановлення довіри до фінансової звітності підприємства з боку її користувачів, а також зростання конкурентоспроможності підприємства можуть бути сформовані за наявності системи внутрішнього контролю. Це твердження обґрунтоване тим, що при раціонально організованій команді внутрішнього контролю в системі управління підприємством стає можливим визначення проблемних аспектів розвитку компанії, виявлення відхилень від нормативних показників, пошук резервів щодо використання ресурсів, що витрачаються в діяльності господарюючого суб’єкта. Крім того, відбувається безумовне підвищення якості та ефективності роботи виробничих ділянок підприємства, її структурних підрозділів (у тому числі й фінансового), служб та філій, що також створює основу для довірчих відносин із кредиторами та залучення інвестицій. Стійкість діяльності туроператорів є основою стабільності функціонування туристичної сфери. Останніми роками криза туристської промисловості, що виявився у низці банкрутств великих туроператорів, стала очевидною через те, що постраждала велика кількість туристів, і це, своєю чергою, викликало великий резонанс у суспільстві. Створення та просування туристських продуктів реалізується приватним бізнесом. У разі ринкової економіки організація внутрішнього контролю у системі управління туристського бізнесу є додатковим інструментом забезпечення стійкості фінансово-господарську діяльність.

Необхідність створення системи внутрішнього контролю в господарюючому суб’єкті у світовій практиці визнається як об’єктивна необхідність для ефективного функціонування бізнесу, що дає впевненість у правильності та доцільності управлінських рішень керівництва у досягненні поставлених цілей та завдань, у тому числі отримання максимальної прибутковості та в ефективному та своєчасному подоланні кризових явищ.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

08.09.2022

Як цитувати

КАЛІНІЧЕНКО, С., КРУПІЦА, І., БАЙРАЧНА, О., & ГРІБІНИК, А. (2022). ЗАСАДИ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ В СИСТЕМІ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ. Economic Synergy, (1;2), 111–121. https://doi.org/10.53920/ES-2022-1;2-8

Номер

Розділ

Подання