ІННОВАЦІЙНІ РЕКЛАМНІ ІНСТРУМЕНТИ НА ОСНОВІ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ

Автор(и)

  • Володимир Дмитрович ВОЛОБОЄВ Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій https://orcid.org/0009-0006-3163-4219

DOI:

https://doi.org/10.53920/ES-2024-2-8

Ключові слова:

штучний інтелект, інноваційні рекламні інструменти, рекламна платформа, технологічна корпорація, ефективність маркетингової діяльності.

Анотація

У статті розглядаються особливості застосування інноваційних рекламних інструментів, що базуються на штучному інтелекті (ШІ). Подано авторське визначення поняття «інноваційний рекламний інструмент». Розглянуто питання впливу технологій ШІ на трансформацію екосистеми діджитал-маркетингу та можливості, які він надає щодо реалізації прикладних маркетингових завдань: генерація ідей та рішень на основі великих даних, індивідуалізація користувацького досвіду на основі аналізу попередніх взаємодій клієнта з рекламними оголошеннями, автоматизація більшої частини операцій в маркетингу, оптимізація та забезпечення ефективності реклами.
Обґрунтовано, що лідерами у розробці та застосуванні інструментів на основі ШІ є світові техногіганти, які впроваджують розробки на своїх рекламних платформах: Google Ads, Facebook Ads, Amazon Advertising та Microsoft Advertising. У межах рекламних майданчиків глобальних технологічних лідерів визначені інструменти, що працюють на основі ШІ. Охарактеризовано можливості, які надають бізнесу застосування інноваційних рекламних інструментів. Було доведено, що інноваційні інструменти на різних рекламних платформах слугують для виконання схожих завдань, що дало можливість згрупувати їх за спільними функціональними ознаками. Попри беззаперечний позитивний вплив, який здійснюють технології ШІ на результативність інноваційних рекламних інструментів, було показано, що їх використання пов’язане з обмеженнями, які потрібно враховувати у маркетинговій діяльності. Розуміння складнощів при застосуванні інструментів дозволить рекламодавцям більш виважено підходити до процесу роботи на рекламних платформах, забезпечить підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємств. 

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.06.2024

Як цитувати

ВОЛОБОЄВ, В. Д. (2024). ІННОВАЦІЙНІ РЕКЛАМНІ ІНСТРУМЕНТИ НА ОСНОВІ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ. Economic Synergy, (2), 116–128. https://doi.org/10.53920/ES-2024-2-8

Номер

Розділ

Подання