ЗАЙНЯТІСТЬ ТА ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ ЯК ФУНДАМЕНТАЛЬНІ ПЕРЕДУМОВИ ІНКЛЮЗИВНОСТІ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.53920/ES-2021-2-3

Ключові слова:

регіональний розвиток, інклюзивний розвиток, зайнятість, децентралізація, територіальні громади

Анотація

В статті здійснено оцінку рівня зайнятості та продуктивності праці  в Україні, як базового показника оцінки рівня регіонального розвитку та акцентовано увагу на збільшенні цих показників серед громадян усіх вікових груп. Наголошено, що суттєвим викликом на регіональному рівні є обмежені можливості зайнятості, а неефективна продуктивність праці сприяє появі багатьох проблем, які гальмують розвиток територіальних громад.

Такими проблемами є зростання безробіття та соціальної напруги,  пасивність мешканців громад, зниження валового виробництва і сукупної продуктивності праці в громадах через нераціональне використання людських ресурсів. відсутність в територіальних громадах стратегічного планування розвитку,  міграція за межі територіальної громади та збільшення загального демографічного, податкового навантаження на працездатне населення, адже мігрують зазвичай активні члени громади, а залишаються ті, які є пасивними та потребують захисту.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.11.2021

Як цитувати

Харченко, Ю. (2021). ЗАЙНЯТІСТЬ ТА ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ ЯК ФУНДАМЕНТАЛЬНІ ПЕРЕДУМОВИ ІНКЛЮЗИВНОСТІ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ. Economic Synergy, (2), 23–31. https://doi.org/10.53920/ES-2021-2-3

Номер

Розділ

Подання