ПОНЯТТЯ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА - ЛОЙ, Анна Володимирівна (Economic Synergy, 2023)
Дослідження питання економічної компетентності торговельного підприємства є важливим етапом на шляху до успішної реалізації економічного потенціалу. Основою економічної компетентності є глибоке розуміння принципів та методів економічного аналізу, а також здатність їх застосувати в практичній діяльності.Торговельні підприємства, що мають розвинену економічну компетентність, здатні швидко реагувати на зміни на ринку, ефективно управляти ресурсами та забезпечувати стабільний прибуток. Такі підприємства активно застосовують інструменти економічного аналізу для прийняття вирішальних рішень щодо виробництва, продажу та маркетингу своїх товарів.Економічна компетентність також охоплює знання та розуміння законодавства, що регулює діяльність торговельних підприємств. Підприємства з розвиненою економічною компетентністю дотримуються всіх норм та вимог, що стосуються оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності.Важливим аспектом економічної компетентності є також здатність до інноваційного мислення та використання новітніх технологій. Торговельні підприємства, що вміють застосовувати новітні технології виробництва та маркетингу, здатні досягти високих результатів та забезпечити стійку конкурентну перевагу на ринку.